POŞETÇİ POŞET FİYATLARI

POŞET , POŞETÇİ, POŞET FİYATI, POŞET FİRMALARI, PLASTİK POŞET, ŞEFFAF POŞET

Çevre Kanunu içinde yer alan çevre projeleri için 2019’da yürürlüğe giren manav, mağaza, marketler ve alışveriş merkezlerinde plastik poşetlerin ücretlendirilmesine toplum alıştı. Kimi poşet kullanımının azaldığını, kimi de bu uygulamayla poşet kullanımının zamanla yasaklanacağını belirtiyor ancak gerçekten poşet başlı başına tüketim kulvarına sahipken ne kadar yerinde bir uygulama oldu tartışılması gerek. Yürürlüğe giren bu uygulamayla alakalı nette bir yazı okumuştum. Uygulanan proje için mali destekler sağlanmış hatta çevre için çok farklı projelerin daha olduğu açıklanmıştı. Bu projeden çok umutlu olduğunu söylüyorlar yönetim. O yüzden ki poşet firmalarına yeni yaptırımların gelmesi bekleniyor fakat poşet imalatında ne gibi yaptırımlar yapıla bilinir? Açıkçası merak ediyorum, günümüzden bu yana gelişen teknolojilerle daha da kullanımı artmakla kalmıyor geniş bir yelpazeye de sahip.

Poşet firmaların işin erbabı, poşetçiler diye sığ bir kavramla değil marjinal isimler bularak sektöre giriyor ve en önemlisi doğada çözünebildiğini, zararlı olmadığını kısacası poşet için söylenen olumsuz tüm her şeyin aksini iddia ederek imalatı hızlandırıyor. Dediğim gibi poşet fiyatları sadece simülasyondan ibaret. Hem imalat aşamasında plastik poşet ya da şeffaf poşet diye farklı isimlerle ortaya çıkılsa da hammaddesi değişmiyor ki tüketici o kadar mı kör oldu. Anlamıyorum, bir reklam algısıdır alıp başını gitmiş durumda. Kaldı ki piyasa kontrolü yapılmadan poşet kullanımı azalacak varsayımı da çok aptalca, bunun için sektörlerde poşetin kullanılıp kullanılmadığının da araştırılması önemlidir. Aksi takdirde poşetin fiyatındaki değişiklikten başka topluma hiçbir kazanım sağlayamadı. Yani düzenlemenin yansıması ve genel durumunun araştırılması gerek ki varsayıma dayanarak ülkece hayal kurmayalım.

Baskılı Plastik Poşet

BASKILI PLASTİK POŞET İMALATI

0546 220 31 47  ve 0212 801 82 48  nolu Poşet Sipariş numaralarımızdan bizlere her gün kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tim Ambalaj

 

Meyve kabukları gibi ”hemen yok olacak ” diye çevreye atılan organik maddelerin 7 ayda, plastik poşetlerin 15-20 yılda tümüyle ayrıştığını ya da yok olduğunu  biliyor muydunuz?

Açıkçası böyle bir benzerlik oluşturulmak istenmesi çok manidar olmuş. Plastik poşetlerin kullanımı, yönünde gerekli önlemler alınması için yapılan ”bir çalışma sloganı ” olsa gerek. Aksi takdirde kabukların toprağa nüfuz etmesi bile gübre niteliği taşırken, plastik poşetlerin yok olmaması ve güneş ışınlarına maruz kalarak yangınlara yâda havadaki oksijeni daraltması olgusu karşılaştırılamayacak düzeyde olduğunu gösterecektir. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Dünya sağlık örgütleri hangi yönde önlemler alırsa alsınlar, plastik poşetlerin kullanımının azalacağını ya da tamamen kullanılamayacağını söylemek çok güç. Geçmiş yıllarda yapılan kese kâğıdı, fileler de bunun birer göstergesidir.

Günümüzde hala bu gibi önlemler yapılmaya devam ediyor. Mesela internette dolanırken bir yazıya denk geldim. Makedonya da, plastik poşetlerin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle kullanımının yasaklanmasını öngören yasal düzenleme yapılmış. 6 ay içinde çarşı ve pazarlarda kese kâğıdı uygulamasına geçilerek ve uymayanlara da 6 bin Avro para cezası kesilecek. Diye bir yönerge okudum. Oysa daha çözümsel bir yol izlenmeli, biliyoruz ki plastik poşet yaşamımızın odak noktası haline geldi. Bir kaç sınırlandırmayla ya da değişik poşet kullanımına teşvik ederek olacak bir şey değil. Çünkü poşeti her alanda kullanabiliyoruz. Kese kâğıdı vs. başka poşetler tüketici için kullanışlı olmayabiliyor. Bu konuya da değinilmiş olsa buldukları çözüme doğru bir karar diyebiliriz.